(Taak voor het vak Landschap 9-01-12)

De aardbol heeft altijd al een fascinatie gekend bij de mens. Alleen heeft het een lange tijd geduurd eer men wist dat die bol was. Vanaf de oudheid eigenlijk - in de tijd van de filosofen op de Acropolis - begint men een idee te formuleren over hoe het aardoppervlak er werkelijke uit zou zien.
"EUREKA!", schreeuwde een knappe bol uit het antieke tijdperk. "DE AARDE IS BOL, NATUURLIJK!"

Deze ideeën en de ideeën die later kwamen, werden pas in de vroege 12e eeuw samengebracht in één boek, het LIBER FLORIDUS.
Lambertus, een kanunnik uit Sint-Omaars, bracht niet alleen de kennis van zijn voorgangers samen, hij maakte er ook een tal van kleurrijke miniaturen bij. Dit is hoe hij de wereld zag. Hij noemde deze beelden mappae mundi, wereldkaarten. Volgens Lambertus was het beeld de beste weg om tot kennis van de schepping te komen.Nu is de hele aardbol allang ontdekt! 
Iedere plek dat je maar kunt bedenken, staat allang op kaart en wordt steeds preciezer uitgebeeld. Tot voor kort kon je verre oorden uitsluitend in boeken terugvinden, maar dankzij het internet kan je nu als het ware OP REIS GAAN VANUIT UW LUIE ZETEL!Dankzij de nieuwste technologieën zult u binnenkort ware avonturen beleven! Een totaal nieuwe wereld zult u ontdekken en u  zult uw ogen niet kunnen geloven. Haha, u zult niet meer zonder kunnen! U zult voortdurend willen wegvluchten in die wonderbaarlijke virtuele wereld, want de echte wereld zal aftakelen en na verloop van tijd ophouden te bestaan!